Fotorecepte. Kivi pīrāgs – viegli pagatavojams un patiesi gards!

Vēlamies padalīties ar kāda vienkārša un garšīga pīrāga recepti. Tā pagatavošanā tiek izmantoti citroni un kivi.

Citronus var nomainīt uz laimiem, sanāks vēl garšīgāk! Šis pīrāgs ir lieliska alternatīva tradicionālajam ābolu pīrāgam, turklāt tas ir ļoti viegli pagatavojams!

Skābā un saldā balanss – tā ir īsta harmonija, turklāt spilgti zaļie kivi pilnīgi noteikti ir spējīgi izrotāt pat vispieticīgāko pīrāgu. Lai šis eksotiskais auglis nezaudētu savu garšu, vislabāk to lietot veselos gabaliņos vai šķēlītēs, nevis biezeņa veidā.

Lasi vēl: Recepte. Mandarīnu pīrāgs; bezgala aromātisks un gards!

 

SASTĀVDAĻAS:

  • 300 g cepumi;
  • 1/2 glāze valrieksti;
  • 70 g cukurs;
  • 80 g sviests;
  • 400 g iebiezinātais piens;
  • 2 olu dzeltenumi;
  • 100 ml citronu sula;
  • 1 ēdamk. citronu miziņas;
  • 4 kivi;
  • 200 ml saldais krējums;
  • 30 g pūdercukurs.

PAGATAVOŠANA.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 170 grādiem.

Riekstus un cepumus sablendē. Sviestu izkausē, samaisa kopā ar cepumiem un riekstiem, pievieno cukuru.

Iegūto masu liek cepamajā traukā, ar roku izlīdzina. Liek cepeškrāsnī uz 5 minūtēm, pēc tam ļauj pīrāga pamatnei atdzist.

Iebiezināto pienu sajauc ar olu dzeltenumiem, citronu sulu un miziņām, sakuļ ar mikseri līdz tiek iegūta viendabīga masa.

Iegūto krēmu lej virsū pīrāga pamatnei un uz 15 minūtēm liek cepeškrāsnī. Ļauj atdzist. Liek ledusskapī. Maksimums uz stundu.

Kivi sagriež plānās šķēlītēs, liek pa virsu pīrāgam.

Saldo krējumu sakuļ ar pūdercukuru un izrotā pīrāgu. Tāpat pīrāgu var pārkaisīt ar riekstiem.

Lai labi garšo! 

Lasi vēl: Pankūku pīrāgs ar biezpienu; bezgala gards un pavisam vienkārši pagatavojams!

Pievienot komentāru